Sparta R5Te LTD dé e-bike van het jaar 2018

De Sparta R5Te LTD is uitgeroepen tot dé e-bike van het jaar 2018 tijdens de E-bike Xperience in de jaarbeurs in Utrecht. Sparta sleepte met de R5Te LTD begin dit jaar ook al de GIO-award en de internationale IF Design award in de wacht! 

De R5Te LTD liet de concurrentie achter zich door het volledige nieuwe en vooruitstrevend design. Deze opmerkelijke e-bike heeft een zeer stille achterwielmotor voorzien van vijf geïntegreerde versnellingen. De semi-geïntegreerde batterij in het midden van de fiets biedt een betere gewichtsverdeling wat zich vertaalt in beter rijgedrag. Deze combinatie met moderne snaaraandrijving en schijfremmen maakt de R5Te LTD een ideale fiets om snel en makkelijk van huis naar werk te fietsen. 
 
De vakjury vindt de R5Te LTD een elegante fiets die in het oog springt door het eigentijds ontwerp. Een design e-bike met aandacht voor veiligheid en voorzien van onderhoudsvriendelijke riemaandrijving. De in de motor geïntegreerde versnellingen en extra dikke banden zorgen voor extra comfortabele rijeigenschappen. Een e-bike waarmee je gezien mag worden. 
 
“Met dit ontwerp laten we zien dat design bereikbaar is. Dat was een belangrijk uitgangspunt om een heel nieuwe groep kopers enthousiast te maken voor het elektrisch fietsen”, aldus Marco Kalden, brandmanager van Sparta. “We zijn dan ook enorm trots op deze mooie beloning!” 
 
Smart 
De R5Te LTD is verkrijgbaar bij de erkende premium Sparta-dealer. Later dit jaar wordt een smart-versie toegevoegd aan de collectie. Met inmiddels 10.000 ‘connected’ e-bikes is Sparta de voortrekker van dit nieuwe e-bikesegment. De smart e-bikes zijn altijd connected & protected en daardoor is er een lagere kans op diefstal. Daarnaast krijg je onder meer inzicht in het calorieverbruik, gereden ritten en kilometers, snelheid en CO2 besparing. 
 
Fiets van het Jaar uitreiking 
Tijdens de E-bike Xperience 2018 werd deze prestigieuze prijs voor de ‘ Fiets van het Jaar’  uitgereikt. De verkiezing 'Fiets van het Jaar' wordt voor de 31ste keer georganiseerd door RAI Vereniging. De fietsen zijn door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest. De verkiezing is er op gericht om consumenten en de media te laten zien welke ontwikkelingen er zijn in de fietsenbranche en welke innovaties en slimmigheden fietsmerken zoals Sparta bedenken. Naast de innovaties kijkt de jury ook naar andere aspecten zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de x-factor van de fiets. En juist om deze redenen heeft de vakjury de Sparta R5TE Ltd deze award toegekend.