Sparta e-bikes in 2017 voorzien van anti-diefstalchip

Eind vorig jaar presenteerden wij vol trots de Fiets Innovatie Award 2016 winnende Sparta M8i LTD connected. Na het succes van deze connected e-bike met diefstalpreventie zetten we de volgende stap in de strijd tegen diefstal van e-bikes. Sparta gaat vanaf 2017 tienduizenden e-bikes voorzien van een anti-diefstalchip. Zo ben je fietsendieven te slim af!

Youtube player

Dankzij de anti-diefstalchip staat jouw e-bike altijd in verbinding met de app op je smartphone door middel van het internet. Zo ben jij altijd op de hoogte van de gegevens van je e-bike. Wanneer je je fiets ergens gestald hebt en er wordt onverwacht aan getrokken of hij valt om, dan krijg je hiervan direct een melding op je telefoon. Zo weet je altijd of er iets aan de hand is met je fiets en ben je in staat om in te grijpen.

Lukt het de fietsendief wel om je fiets mee te nemen, dan krijg je altijd een melding via een pushbericht als je fiets met een snelheid hoger dan 50 km/uur wordt verplaatst en dus waarschijnlijk met behulp van een auto verplaatst wordt. Ben je de dief, met jouw fiets, uit het oog verloren? Niet getreurd! Met de track-en-trace functie kun je altijd zien waar je fiets is. Zelfs al is de dief met jouw fiets het land uit gevlucht naar een ander land in Europa!

Daarnaast krijg je met de speciale app ook inzicht in de gegevens van jouw fiets en je afgelegde fietsritten. Ook krijg je een melding wanneer de batterij opgeladen moet worden of wanneer jouw e-bike een onderhoudsbeurt moet ondergaan. In 2017 komen, naast de Sparta M8i Ltd Connected, ook andere e-bikes op de markt die zijn voorzien van een anti-diefstalchip.

Youtube player