Sparta helpt met terugvinden gestolen e-bikes

Het is je vast wel eens overkomen. Je fiets staat niet meer op de plek waar je hem hebt achtergelaten. Jaarlijks gebeurt dit zo’n 400.000 keer. Van al deze gestolen fietsen wordt slechts een klein aandeel herenigd met de rechtmatige eigenaar. Dit vinden wij veel te weinig. Daarom komen we met een nieuwe tactiek om ervoor te zorgen dat gestolen fietsen weer bij hun rechtmatige eigenaar komen.

Nieuwsbericht Smart E-bikes

Zoals je wellicht in eerdere nieuwsberichten hebt gelezen, introduceren wij in 2017 ruim 10.000 e-bikes met een verbinding met het internet. Deze e-bikes staan altijd in verbinding met hun eigenaar via een smartphone app. Zo kun je altijd op afstand zien wat er met jouw elektrische fiets gebeurt. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de app te downloaden en het Sparta abonnement activeren. De rest wordt geheel gedaan door jouw fiets!

Via een speciale anti-diefstalchip word jij direct op de hoogte gehouden van mogelijke diefstal van jouw fiets. Door middel van pushberichten op jouw telefoon wordt de kans dat je te laat bij je fiets bent verkleind. Als je fiets toch gestolen is, kun je dit eenvoudig melden bij het Find, Recover, Insure Service (FRIS) via de app. We onderzoeken met FRIS de mogelijkheid om gestolen fietsen te kunnen opsporen en terugbrengen bij de rechtmatige eigenaar.

Behalve dat je een grote zekerheid hebt dat jouw e-bike na een diefstal weer wordt teruggevonden of zelfs teruggebracht, is er ook op verzekeringsgebied een voordeel verbonden aan de smart e-bikes van Sparta. Verzekeraar ASR heeft voor de opsporingsservice reeds een speciale diefstalverzekering met een lage premie opgesteld. De verwachting is dat de overige grote fietsverzekeraars dit voorbeeld snel zullen volgen. Zo krijg jij je fiets altijd terug én profiteer je van een lage premie!