De framemaat van een e-bike

Welke maat is juist voor mijn elektrische fiets?

Als je besluit om een e-bike te kopen, dan is het belangrijk dat je goed op je elektrische fiets zit. Pas dan kan je optimaal genieten van elke ride. De framemaat van een e-bike is de hoogte (in cm) van het frame van de elektrische fiets. Deze hoogte wordt gemeten vanaf het hart van de trapas tot aan het punt waar de zadelpen uit het frame komt. Hoe je ervoor zorgt dat jij de juiste framemaat voor jouw elektrische fiets hebt, lees je hieronder.

De Framemaat van een e-bike berekenen

c-GRID op trap

Framemaat berekenen door je fiets op te meten

Er zijn verschillende mogelijkheden om de framemaat van jouw e-bike te berekenen. De meest simpele is het opmeten van je oude ride. Pak je huidige fiets er eens bij en meet vanaf de trapas tot aan het punt waar de zadelpen uit het frame komt. De lengte die je op het meetlint ziet, is de framemaat van je fiets.

Let op: het opmeten van de framemaat van je huidige fiets werkt natuurlijk alleen als je goed en comfortabel op je fiets zit. Merk je dat je een verkeerde houding aanneemt op je elektrische fiets, probeer dan eens een andere methode.

Framemaat berekenen door je binnenbeenlengte op te meten

De tweede manier om je framemaat van je e-bike op te meten is het berekenen van je binnenbeenlengte. Moeilijk? No way! Dit is super easy en je bent zo klaar. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint en een rekenmachine. Heb je ze bij de hand? Dan ben je helemaal ready!  

Start met je voeten 20 cm uit elkaar te zetten. Pak je meetlint en meet vanaf je hak tot aan je lies. Done? Dan vermenigvuldig je het getal wat op je meetlint staat met 0.66. Rond de uitkomst af en je hebt je framemaat zojuist berekend!

Ben je er nog niet helemaal uit? 

Twijfel je toch nog over de juiste framemaat voor jouw nieuwe e-bike? Er staat altijd een Sparta-dealer bij jou in de buurt voor je klaar om je te helpen. Ook ben je welkom in het experience center De Fietser in Ede. Hier staan onze fietsexperts klaar met jouw ideale framemaat!  

Vind een Sparta winkel bij jou in de buurt

Plan een afspraak bij De Fietser in Ede