Alles over Sparta

Over Sparta

Bij Sparta zijn we klaarwakker als de stad rust. Als het verkeer vastloopt, stromen onze ideeën door. Zodat jij de stad vandaag weer te slim af bent. En je morgen nieuwe wegen in kunt slaan.

"Je voelt je vrij en energiek terwijl je de stad te slim af bent."

Al 100 jaar creëren wij de fietsen van morgen

Ons kom je al 100 jaar tegen, in welke uithoek van Nederland je dan ook bent. Sparta is niet meer weg te denken binnen het fietslandschap. Voor ons heeft de afgelopen eeuw in het teken gestaan van verbeelding, realisatiekracht en enthousiasme. Zo hebben we samen de meest innovatieve fietsen ontwikkeld. Ons doel? Ervoor zorgen dat mensen steeds vaker de fiets kiezen. En dat doen we nu nog steeds.

Sparta is eigenzinnig in de positieve zin van het woord en helpt de landelijke transitie naar duurzame en gezonde mobiliteit versnellen.

Man op d-BURST in bocht

Baanbrekende innovaties

Wij ademen innovatie. Door slim in te spelen op de nieuwste technologieën leveren we ieder jaar opnieuw producten van topkwaliteit. Onze expertise ligt bij de kilometervreters voor in en rondom de urban jungle. Tal van stadse, innovatieve modellen staan op onze naam. Denk aan de introductie van de allereerste e-bike, de welbekende transportfiets en de nieuwe uitvoering van onze iconische omafiets: De Granny.

Bruggen, haarspeldbochten, rotondes of de snelle doorgaande wegen: onze fietsen stelen de show op ieder stadsterrein - en net daarbuiten.

Detail frame c-GRID

Spartanen, dat zijn wij

Aanpakkers, visionairs en doorzetters. Achter iedere fiets van Sparta staat een topteam van specialisten: de Spartanen. Wij vinden onszelf telkens opnieuw uit en zijn alleen tevreden met het beste eindresultaat. Zo maken we samen, trap na trap, e-mobiliteit innovatiever en aantrekkelijker.

Even langs voor advies op maat

Sommige dingen bestel je graag online, maar het proeffietsen op de nieuwste Sparta e-bike, dat wil je echt ervaren. Logisch. Een dealer kan je advies op maat geven, een nieuwe fiets bestellen, deze professioneel rijklaar maken en service verlenen waar nodig. Handig, toch? Daarom hebben wij een groot dealernetwerk, zodat er altijd wel een dealer bij jou in de buurt te vinden is.

De allernieuwste Sparta fietsen in het echt ervaren? Breng een bezoek aan experience center de Fietser in Ede. Hier vind je de laatste technologieën en tal van experts. Welke vraag je ook hebt, zij hebben het antwoord. Is Ede wat te ver uit de richting? Vind dan een fietsendealer bij jou in de buurt.

Sfeerbeeld voorwielmotor

Blijf op de hoogte

Kun jij geen genoeg krijgen van de laatste (fiets-)nieuwtjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuws

Sparta heeft regelmatig iets nieuws te vertellen. Daarnaast is Sparta zelf ook vaak in het nieuws met een innovatief product, een gewonnen prijs of award of een artikel in de media. Bekijk hier alle nieuwtjes, of lees wat oudere berichten eens terug om een goed beeld te krijgen van het merk Sparta. 

Lees al het nieuws

Vrouw belt bij brug op e-bike

Werken bij Sparta

Sparta is altijd volop in beweging, letterlijk én figuurlijk! Daarom zoeken we regelmatig nieuwe collega’s die ervoor zorgen dat Sparta een toonaangevende speler blijft op de internationale fietsenmarkt.

Sparta is onderdeel van Accell Group N.V. Ben je benieuwd naar alle vacatures? Klik dan op de onderstaande link voor de openstaande vacatures. Wie weet word jij onze nieuwe collega!

Bekijk het volledige vacatureoverzicht

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Factoren die invloed hebben op de actieradius van je e-bike