Een e-bike met achterwielmotor?

Je bent ongetwijfeld benieuwd naar de voordelen van een achterwielmotor of het verschil t.o.v. andere elektrische fietssystemen. Lees vooral verder over wat een achterwielmotor is en wat de voordelen en verschillen zijn met bijvoorbeeld een middenmotor of voorwielmotor.

Hoe werkt een elektrische fiets met achterwielmotor?

Een e-bike met achterwielmotor is – net zoals een voorwielmotor- voorzien van een rotatiesensor die ondersteuning biedt op het moment dat je de pedalen beweegt. De achterwielmotor motor krijgt energie vanuit een e-bike batterij.

Doordat de ondersteuningsmotor zich in het achterwiel van de e-bike bevindt, ligt het zwaartepunt ook aan de achterkant van de fiets. De combinatie van een zware achterkant en een ondersteuning vanuit het achterwiel kan even wennen zijn in het begin, maar die kracht in je rug voelt snel vertrouwd.

Bekijk alle elektrische fietsen met achterwielmotor

Vooraanzicht e-bike C-ready r5e van Sparta in kleur clay matte voor mannen

Waar is een e-bike met achterwielmotor het beste te gebruiken?

Een e-bike met een achterwielmotor is bij uitstek geschikt voor recreatieve tochten. Met name in heuvelachtig gebied is de achterwielmotor volledig in zijn element, maar een relaxte social ride op het vlakke land gaat hij ook zeker niet uit de weg.

Een e-bike met achterwielmotor proberen?

Ben je overtuigd dat een e-bike met achterwielmotor de ideale partner in crime is voor jouw dagelijkse ritten? Test en ervaar een e-bike met achterwielmotor van Sparta bij een lokale Sparta dealer.

Meer over e-bikes testen

Wat zijn de voordelen van een e-bike / elektrische fiets met achterwielmotor?

Een e-bike met achterwielmotor geeft rijcomfort. Het voelt alsof je met een duwtje in de rug onderweg bent. Stoplicht op groen en gaan dus. Een achterwielmotor is geruisloos omdat deze met krachtige magneten in plaats van tandwielen werkt. Hierdoor kan je optimaal genieten van elke ride.

Sparta heeft momenteel e-bikes met achterwielmotor én een gesloten kettingkast met interne versnellingsnaaf. Superfijne ondersteuning met weinig onderhoud. De ideale combinatie!

Voordelen en verschillen achterwielmotor vs middenmotor / voorwielmotor

Head1Head2
onetwo