Alles over het Bosch Intuvia op je e-bike

Een e-bike met Bosch middenmotor is altijd voorzien van een display waarmee je het systeem en de motor van je e-bike kan bedienen. Een populair display op e-bikes is het Bosch Intuvia Display. In deze Sparta Xplains leggen we uit hoe dat display werkt.

Youtube player

Bosch Intuvia display slimme voordelen

Het display is een groot en helder waardoor je altijd je ritgegevens goed kan aflezen, ongeacht de lichtinval, dat is nice, zeker wanneer het zonnig is en jij met je zonnebril op rijdt. Ook kan je via het display superslim je telefoon opladen. Zo ben je altijd bereikbaar onderweg.

Bosch Intuvia display slimme voordelen

De bediening van het Intuvia display

Op het display zijn een aantal knoppen te vinden. Met deze knoppen kan je de volgende acties uitvoeren. 

Reset: Hiermee kan je een Bosch Intuvia display resetten. 

Aan/uit: Hiermee schakel je het volledige ondersteuningssysteem aan of uit. 

I: Dit is de informatiebutton. Hiermee kan je bepalen welke informatie er in de onderste balk wordt weergegeven. Er is keuze uit de weergave van de tijd, actieradius, totaal gereden afstand, vandaag gereden afstand, maximumsnelheid, gemiddelde snelheid en rijtijd. 

Lamp: Hiermee zet je de verlichting van de fiets aan of schakel je deze uit. Bij een Speed Pedelec staat de verlichting standaard aan en heeft deze knop geen functie. Dit is vanwege veiligheid in het verkeer.

De bediening van het Intuvia display

De Bosch Intuvia bedieningsunit

De bedieningsunit van het Bosch Intuvia display is aan het uiteinde van het stuur te vinden. Doordat deze aan het uiteinde van het stuur is geplaatst, kan je de Bosch bedieningsunit gebruiken zonder je handen van het stuur te hoeven halen. 

Op de bedieningsunit kan je met de grote plus en min knop van ondersteuningsstand wisselen zodat je minder of meer ondersteuning krijgt tijdens je rit. De ‘i’ die je op de bedieningsunit ziet, is dezelfde ‘i’ die ook op het Intuvia display staat. Met deze knop wissel je dus tussen de informatievoorziening onderaan het display. 

Verder de bedieningsunit voorzien van walk assist, een handig hulpje tijdens het lopen of opstappen op je e-bike.

Take rijdt door De Fietser in Ede op een Sparta e-bike

Bediening van walk assist

Zoals genoemd heeft dit systeem een walk assist functie. Bovenop de Bosch Intuvia bedieningsunit vind je een knop waarmee je de ‘walk assist’ inschakelt. Hierdoor ondersteunt de Bosch middenmotor tot 6 km/u. Perfect voor als je een stuk moet lopen met je e-bike.

Bediening van walk assist

Overige opties van het Bosch Intuvia display

Op het display tref je ook het handige schakeladvies aan. Middels een pijltje dat omhoog of omlaag wijst, laat het display je op een slimme manier weten wanneer het tijd is om terug te schakelen of om op te schakelen. Door het tijdig schakelen verminder je de kans op slijtage van onderdelen en bovendien vergroot je de actieradius van je e-bike. Hierdoor kan je dus langer blijven rijden!

Bosch Intuvia display loskoppelen

Het Bosch Intuvia display is gemakkelijk van de e-bike te halen door middel van een handig kliksysteem. We raden je aan om het display na elke rit van de fiets te halen om schade en diefstal te voorkomen.

Bosch Intuvia display loskoppelen

Zelf het verschil ervaren?

Ben je overtuigd dat een e-bike van Sparta de ideale partner in crime is voor jouw dagelijkse ritten? Test en ervaar een e-bike van Sparta bij een lokale Sparta dealer.

Meer over e-bikes testen