Alles over het Bosch Kiox display op je e-bike

Het Bosch Kiox display is perfect voor de sportief ingestelde fietser. Dit robuuste, compacte en lichte display is voorzien van een kleurendisplay en is gemakkelijk van je stuur te halen middels een magneethouder.

Perfect voor de sportieve e-biker

De Kiox heeft naast zijn klassieke functies ook de mogelijkheid om je smartphone of een ander bluetooth apparaat te koppelen. Zo gebruik je de e-bike zonder moeite als fitness-bike. Doordat je af kan lezen of je boven of onder je gemiddelde snelheid rijdt, heb je direct de juiste motivatie om beter te presteren!

 

Slimme oplossingen

Aan de toekomst is zeker gedacht. Zo heeft de Kiox een Over The Air Update-functie waarmee je de toekomstige updates gewoon via je smartphone kunt laten uitvoeren. Dat is pas makkelijk.  

Met de E-bike Connect app kan je het Kiox display via Low Energy Bluetooth verbinden met je smartphone of kan je een hartslagmeter (zoals een Polar H7) koppelen. Zo ben je nog meer verbonden met je e-bike!

Sparta Bosch Kiox display slimme oplossingen

Bediening

De bediening van het display is super simpel: Opstappen, inschakelen, wegrijden en plezier maken. De boordcomputer kan direct worden gebruikt en voorziet je van de belangrijkste informatie en gegevens. Met de duidelijke plus (+) en min (–) knoppen verander je de ondersteuning zonder problemen.  

Je hebt keuze uit 5 verschillende soorten ondersteuningsstanden zodat je altijd de juiste ondersteuning hebt.

Sparta Bosch Kiox display bediening

Lock

De nieuwe premiumfunctie genaamd ‘Lock’ is uniek op Kiox. Lock is de ideale aanvulling op een mechanisch slot. Door het verwijderen van het display wordt de motorondersteuning direct geblokkeerd.  

Deze blokkering wordt enkel ontgrendeld als dezelfde boordcomputer wordt teruggeplaatst. Hierdoor ben je connected & protected waardoor je het wel heel lastig maakt voor fietsendieven. De installatie van de Lock-functie gebeurt eenmalig en tegen betaling met de Bosch e-bike connect app.

Alle voordelen van het Bosch Kiox display

  • Licht: schakel je aangesloten licht comfortabel in via de mechanische knop op de Kiox.

  • Instellingen: met het statusoverzicht kunnen instellingen snel en eenvoudig worden gewijzigd. Uit veiligheidsoverwegingen is dit alleen mogelijk als de e-bike stilstaat.

  • Oplaadmogelijkheid: externe apparaten, zoals een smartphone, kunnen via de USB-interface worden opgeladen.

  • Overzicht: in de off-boardmodus krijg je een overzicht van je dagelijkse activiteiten.

  • Service: een display informeert je over de volgende servicebeurt – en zorgt zo voor een lange levensduur van de fietsonderdelen

  • Loopondersteuning: de 2-trapsfunctie ondersteunt het duwen van de e-bike tot 6 km/u – met of zonder bagage of bij het overwinnen van obstakels.

  • Afstandsmeting/wielomtrek: de fijnafstelling van de wielgrootte kan met een druk op de knop gebeuren. Dit maakt zeer nauwkeurige afstandsmetingen mogelijk, zelfs na het verwisselen van de band.

  • Dual Battery-ondersteuning: het laadniveau van beide batterij's wordt in het statusoverzicht weergegeven en geeft zo waardevolle informatie over het ontladingsgedrag tijdens het rijden.

  • Een taaltalent: Duits, Engels, Nederlands, Frans, Italiaans, Deens, Spaans, Zweeds of Portugees: je stelt gewoon je gewenste taal in.

Sparta Bosch Kiox display vrijstaand

Zelf het verschil ervaren?

Ben je overtuigd dat een e-bike van Sparta de ideale partner in crime is voor jouw dagelijkse ritten? Test en ervaar een e-bike van Sparta bij een lokale Sparta dealer.

Meer over e-bikes testen