Alles over de techniek van e-bikes

In een elektrische fiets is veel techniek te vinden. Maar waar hebben we het eigenlijk allemaal over als het over de ‘techniek’ gaat. Dat kan variëren van de juiste framemaat bepalen tot aan een duidelijke uitleg over de verschillende soorten versnellingen van je nieuwe e-bike. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Versnellingen van een elektrische fiets

Op een e-bike haal je zonder te veel moeite een snelheid boven de 20km/u. Door de motor die in de elektrische fiets is gemonteerd, ervaar je een ondersteuning tot wel 25 kilometer per uur. Als je lekker op snelheid bent, is het natuurlijk ook belangrijk om comfortabel te blijven fietsen.

Hoe je dat doet? De juiste versnellingen helpen je hier bij! Er zijn verschillende soorten versnellingen, dus kom er snel achter welke versnelling het beste bij jouw fietsritten past!

Lees meer over de versnellingen op een elektrische fiets

Detailfoto versnellingen e-bike

Trapondersteuning op een e-bike

Je leest misschien wel eens wat over een trapkrachtsensor, of rotatiesensor in e-bike systemen. Als je fietst op een e-bike, wordt de mate van ondersteuning bepaald door deze sensor. Deze geeft aan de motor door hoeveel ondersteuning hij moet geven zodat jij lekker fietst.

Lees meer over de trapondersteuning van een elektrische fiets

Bosch accu CP van Sparta e-bike A-shine m7b

Aandrijving van een e-bike

Een riemaandrijving of toch een ketting op je nieuwe elektrische fiets? Twijfel je nog? Op deze pagina leggen we je uit wat je moet weten om een keuze te maken. Zo weet je alles over de aandrijvingen van een e-bike en kom je er binnen no-time achter welke aandrijving het beste bij jou past.

Lees meer over de aandrijving van een elektrische fiets

Welke maat is juist voor mijn elektrische fiets?

Als je besluit om een e-bike te kopen, dan is het belangrijk dat je goed op je elektrische fiets zit. Pas dan kan je optimaal genieten van elke ride. De framemaat van een e-bike is de hoogte (in cm) van het frame van de elektrische fiets. Deze hoogte wordt gemeten vanaf het hart van de trapas tot aan het punt waar de zadelpen uit het frame komt. Hoe je ervoor zorgt dat jij de juiste framemaat voor jouw elektrische fiets hebt, lees je hieronder.

Lees meer over de juiste framemaat van een elektrische fiets

Zijaanzicht van de Sparta e-bike D-Burst M8Tb Grayish Blue Gents

De remmen van een e-bike

Op een e-bike behaal je zonder problemen snelheden van boven de 20km/u. Als je jezelf in de urban jungle bevindt, moet je vaak afremmen. Zo kom je stoplichten, zebrapaden en ander verkeer tegen waardoor je snel tot stilstand moet komen. Er zijn verschillende soorten remmen die je terug kan vinden op de elektrische fiets. Iedere rem heeft dan weer zijn unieke eigenschappen.

Lees meer over de remmen van een elektrische fiets

Detailfoto van de  schijfrem op de Sparta e-bike D-Burst M8Tb

Verlichting van een elektrische fiets

Als je onderweg bent op een elektrische fiets van Sparta is het natuurlijk belangrijk om goed te zien onderweg, maar ook is het belangrijk om goed gezien te worden als jij onderweg bent op je elektrische ride. Sparta heeft daarom een aantal handige weetjes over de verlichting op e-bikes.

Lees meer over de verlichting van een elektrische fiets

Detailfoto van het verlichte logo op de Sparta e-bike D-Burst M8Tb