Een elektrische fiets met middenmotor?

Wil je graag weten hoe een middenmotor precies werkt en wat de voordelen zijn t.o.v. bijvoorbeeld een achterwielmotor of een voorwielmotor van een e-bike? Dan zit je hier goed!

Hoe werkt een elektrische fiets met middenmotor?

Een e-bike met Bosch middenmotor is voorzien van meerdere sensoren, waaronder een trapkrachtsensor. Dit houdt in dat je ondersteuning krijgt als je kracht uitoefent op de pedalen.

Bekijk alle elektrische fietsen met middenmotor

Waarvoor is een middenmotor geschikt?

De e-bike met middenmotor is geschikt voor al je rides, ook als je vaak heuvels op je pad tegenkomt, geeft deze motor de ondersteuning die je kan verwachten.

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets met middenmotor?

Bij een e-bike met middenmotor is de motor in de trapas verwerkt waardoor het zwaartepunt laag én gecentreerd is. Deze combinatie geeft je een super goede wegligging, doordat het gewicht stabiel is verdeeld. De motor is in het midden van de e-bike is gemonteerd, daardoor is de instaphoogte iets hoger dan bij een e-bike met achter- of voorwielmotor.

Sparta E-bike D-Rule M8Tb Detailfoto Boschmotor Performance

De verschillen tussen een middenmotor vs voorwielmotor en achterwielmotor

Head1Head2
onetwo

Een e-bike met middenmotor proberen?

Ben je overtuigd dat een e-bike met middenmotor de ideale partner in crime is voor jouw dagelijkse ritten? Test en ervaar een e-bike met middenmotor van Sparta bij een lokale Sparta dealer.

Meer over e-bikes testen