Dual Battery op je elektrische fiets

De juiste onderdelen voor Dual Battery

De Sparta modellen met een Bosch Powertube batterij zijn natuurlijk al flink uitgerust met flink wat energie, maar als je echt ver wilt gaan, dan heb je de Range Extender nodig. Daarop monteer je een extra batterij zodat je maar liefst een totale capaciteit hebt van 1125Wh. De range extender bestel je via je dealer. De extra kosten voor Dual Battery en de range extender bedragen €999,-. Dit is inclusief montage door een erkende Sparta dealer.

E-bikes met Dual Battery

Op verschillende e-bikes in de D-serie biedt Sparta de mogelijkheid om een extra batterij op de e-bike te monteren. Dit noemen we Dual Battery. Hierdoor kan je elke ride aan zonder je e-bike tussentijds op te hoeven laden. Hierdoor profiteer je van dubbel zoveel e-bike fun.

Welke batterij past op een Range Extender?

E-bikes met een Bosch Powertube batterij worden gecombineerd met Bosch Powerpack batterij’s die op de schuine buis worden gemonteerd met een Range Extender. Sparta biedt een pakket aan met de optie om een extra batterij met een batterijcapaciteit van 500Wh op de e-bike te plaatsen. Doordat de motor, de geïntegreerde batterij én de extra batterij in het midden van de e-bike zijn geplaatst, profiteer je van een ideale gewichtsverdeling en rijd je stabiel en super easy door het verkeer.

Lees hier meer over de verschillende batterij’s op een e-bike

Sparta Speed Pedelec Sfeer Persoon Loopt Naar Fiets

Hoe ver kan ik rijden met Dual Battery?

Op een e-bike met Dual Battery mogelijkheid kan je tot wel twee keer zo ver rijden als dat je kan met een enkele batterij. Je verdubbelt je actieradius dus. Bosch heeft een handige actieradiuscalculator waar je gemakkelijk kan aflezen wat de afstand is die je kan halen met je e-bike.

Naar de Bosch actieradiuscalculator

Het opladen van Dual Battery

Het opladen van een Dual Battery is niets anders dan het opladen van een ‘normale’ e-bike. Plug je e-bike in de bijgeleverde lader en beide batterij's worden achtereenvolgend tot ca. 80–90 % geladen, vervolgens worden beide batterij's parallel vol geladen.

Lees hier meer over het veilig opladen van je batterij

Hoe laad ik mijn e-bike accu juist op?

Kan ik een Dual Battery aanschaffen na de aankoop van mijn e-bike?

Ja, het is mogelijk om een Dual Battery pakket aan te schaffen als je al een e-bike hebt met de mogelijkheid om een extra batterij te bevestigen. De extra kosten voor Dual Battery bedragen €999,-. Dit is inclusief montage door een erkende Sparta dealer.

De garantie van het Dual Battery pakket gaat ook pas in als dit pakket betaald is. De garantie bedraagt 2 jaar en kan dus afwijken van de garantie van overige onderdelen op je e-bike. Mocht je vragen hebben over de garantie van je e-bike, raadpleeg dan een dealer bij jou in de buurt.

Vind een dealer bij jou in de buurt!

Een e-bike met Dual Battery proberen?

Ben je overtuigd dat een e-bike, of een speed pedelec, met Dual Battery de ideale partner in crime is voor jouw dagelijkse ritten? Test en ervaar een e-bike met Dual Battery van Sparta bij een lokale Sparta dealer.

Meer over e-bikes testen