De verlichting van een elektrische fiets

Als je onderweg bent op een elektrische fiets van Sparta is het natuurlijk belangrijk om goed te zien onderweg, maar ook is het belangrijk om goed gezien te worden als jij onderweg bent op je elektrische ride. Sparta heeft daarom een aantal handige weetjes over de verlichting op e-bikes.

Verlicht logo voor meer zichtbaarheid onderweg

Op verschillende elektrische fietsen van Sparta zie je een verlicht logo. Deze verlichting zie je terug op de a-SHINE e-bikes en zorgt ervoor dat je nog beter zichtbaar bent als je onderweg bent. Zo stap jij vol vertrouwen op de fiets en val je goed op in de urban jungle! Verlichting bedienen zonder je handen van het stuur te halen

Detailfoto van het verlichte logo op de Sparta e-bike D-Burst M8Tb

Verlichting bedienen zonder je handen van het stuur te halen

De verlichting van de Sparta e-bikes is te bedienen via de bedieningsunit. Deze vind je terug aan het linker uiteinde van het stuur van de fiets. Er zijn verschillende soorten bedieningsunits die bij een bepaald type display horen, maar het aan- en uitschakelen van de verlichting is vaak duidelijk afgebeeld op de bedieningsunit

Verlichting via de e-bike batterij

De verlichting van de elektrische fietsen van Sparta wordt gevoed via de batterij van de e-bike. Hierdoor voorkom je dat je onderweg bent zonder goede verlichting. Ben je onderweg en is je batterij plotseling leeg? Geen zorgen, de verlichting zal dan nog wel even aan staan. Maar laad de batterij van je e-bike wel snel weer op! Benieuwd hoe je dat zo veilig mogelijk doet? Lees dan hier hoe je je je batterij goed oplaadt.

Detailfoto van de Bosch Powertube accu op de Sparta e-bike D-Burst M8Tb

Jouw favoriete e-bike testen

Ben je overtuigd dat een e-bike van Sparta de ideale partner in crime is voor jouw dagelijkse ritten? Test en ervaar een e-bike van Sparta bij een lokale Sparta dealer.

Meer over e-bikes testen