E-bike met voorwielmotor

Een elektrische fiets met voorwielmotor?

Je bent vast benieuwd naar de voordelen van een e-bike met voorwielmotor en de verschillen met een achterwielmotor of middenmotor van een e-bike. Lees dan vooral verder!

Voor welk gebruik is een voorwielmotor geschikt?

Wil jij jouw e-bike met name gebruiken voor de ritjes naar de supermarkt of kleine afstanden naar en door de stad? Wil je ook niet te veel geld uitgeven? Dan is een e-bike met voorwielmotor de perfecte keuze.

Wat zijn de voordelen van elektrische fietsen met voorwielmotor?

Een voorwielmotor is wat kleiner en minder krachtig dan een middenmotor of achterwielmotor en is daarom goedkoper, wat weer fijn is voor je portemonnee. Bovendien zijn e-bikes met een voorwielmotor (bijna) altijd voorzien van een gesloten kettingkast en een naafversnelling. Dat zorgt ervoor dat het vuil buiten de kettingkast blijft en dat scheelt weer in onderhoud. Een ander groot voordeel van een e-bike met een voorwielmotor is dat ie erg stil is.

Vooraanzicht heren e-bike A-shine f8e midgrey matte van Sparta

Voordelen en verschillen voorwielmotor vs middenmotor in overzicht

Head1Head2
onetwo

Een e-bike met voorwielmotor testen en ervaren?

Ben je overtuigd dat een e-bike met voorwielmotor de ideale partner in crime is voor jouw dagelijkse ritten? Test en ervaar een e-bike met voorwielmotor van Sparta bij een lokale Sparta dealer.

Meer over e-bikes testen

Verwante producten

Sparta c-GRID FIT

€ 2.699,00€ 2.999,00

Sparta a-LANE ENERGY F8e

€ 1.999,00€ 2.149,00