Welke batterij het beste past bij jouw ritten op je e-bike

Weet je al waarvoor jij je nieuwe e-bike gaat gebruiken? Er zijn namelijk erg veel elektrische fietsen die je voor verschillende doeleinden kan gebruiken. Zo zijn er e-bikes die ideaal zijn voor de korte ritten in en naar de stad. Ook zijn er snelle e-bikes die gemaakt zijn om jouw woon-werkrit een stuk uitdagender te maken.

Doordat Sparta verschillende soorten batterij’s in verschillende batterijcapaciteit aanbiedt, is het handig om te weten welke batterij het beste bij jouw rit past.

Waar vind je een batterij op de e-bike?

De batterij van een e-bike is terug te vinden op verschillende locaties van de elektrische fiets. Zo zijn er e-bikes met de batterij in de bagagedrager, e-bikes met een batterij op het frame en e-bikes met een geïntegreerde batterij.

Deze batterij’s zijn allemaal voorzien van de benodigde hoeveelheid energie die je nodig hebt om te profiteren van de elektrische ondersteuning tijdens je fietstocht. De hoeveelheid energie in de batterij wordt ook wel de batterijcapaciteit genoemd.

Wat is de batterijcapaciteit van een e-bike batterij?

De batterijcapaciteit van een e-bike batterij is een erg belangrijk onderdeel. De batterijcapaciteit zegt namelijk iets over hoe ver je met je elektrische fiets kan fietsen zonder deze tussendoor op te hoeven laden. De capaciteit wordt aangegeven in Wh (Watt uur). Hoe hoger dit aantal, hoe sterker je e-bike batterij is.

Gebruik jij je e-bike enkel voor de korte ritjes, dan heb je niet zoveel batterijcapaciteit nodig. Gebruik jij de fiets om dagelijks mee naar je werk te fietsen of in het weekend flinke afstanden mee af te leggen? Dan kan je eens kijken naar een grotere batterijcapaciteit.

Als je gaat voor een elektrische fiets van Sparta, heb je een batterijkeuze. Hierdoor kan je je batterijcapaciteit afstemmen op jouw ritten. Je kan kiezen tussen een 300Wh, 400Wh, 500Wh en 625Wh.

Wanneer kies je voor een e-bike met 300Wh batterij?

Een e-bike met een 300Wh batterij is de ideale keuze als je gaat voor de korte ritten. Een e-bike batterij met een capaciteit van 300Wh zorgt voor een bereik van gemiddeld 40 kilometer. Perfect als je jouw e-bike gebruikt voor de dagelijkse boodschappen of om mee naar de stad te gaan.

De 300Wh batterij is een instap-batterij en is vaak inbegrepen in de prijs die je op de website ziet. Een 300Wh batterij vind je terug in de bagagedrager van de elektrische fiets.

Wanneer kies je voor een e-bike met 400Wh batterij?

Een elektrische fiets met een batterij van 400Wh geeft je net wat meer bereik dan de instap-batterij, want hiermee kan je al snel 65km afleggen zonder tussendoor op te laden.

 Een elektrische fiets met een 400Wh batterij is de perfecte keuze als je de e-bike voor iets langere stukken gebruikt of er in het weekend op uit gaat.

Een batterij met 400Wh vind je terug in de bagagedrager of op het frame van de elektrische fiets.

Wanneer kies je voor een e-bike met 500Wh batterij?

Als je gaat voor een elektrische fiets met een 500Wh batterij, kan je jezelf al in de groep ‘actieve fietsers’ plaatsen. Met deze 500Wh batterij haal je gemakkelijk een afstand van 80km.

Een 500Wh batterij komt in twee varianten. Niet alleen vind je de batterij terug in de bagagedrager of op het frame van de elektrische fiets. Ook zijn er volledig geïntegreerde 500Wh batterij’s die in het frame zijn verwerkt.

Wanneer kies je voor een e-bike met 625Wh batterij?

Een 625Wh batterij is de sterkste batterij die er tot nu toe op de e-bikes van Sparta te vinden zijn. De 625Wh zorgt voor een actieradius van maar liefst 100km. Hierdoor is deze batterij de perfecte keuze voor de actieve en de sportieve e-biker.

Ga jij dagelijks de challenge aan om jouw woon-werkrit op de fiets te doen en je auto te laten staan? Of ben jij in het weekend meer op de fiets dan thuis te vinden? Dan is de 625Wh batterij jouw perfecte keuze!

De 625Wh batterij is altijd volledig geïntegreerd in het frame en vind je terug op de sportievere e-bikes van Sparta.

Zelf het verschil ervaren?

Ben je overtuigd dat een e-bike van Sparta de ideale partner in crime is voor jouw dagelijkse ritten? Test en ervaar een e-bike van Sparta bij een lokale Sparta dealer.

Meer over e-bikes testen