E-bikes met batterij op het frame

Bij veel e-bikes van Sparta bevindt de batterij zich op het frame van de fiets. De batterij is meer zichtbaar dan wanneer de batterij in het frame is geïntegreerd. Maar heeft precies dezelfde voordelen. Omdat het gewicht van de e-bike zich in het midden bevindt, heeft dit type e-bike een goede stabiliteit en wegligging.

Klaar om te shinen op jouw nieuwe e-bike? Bekijk alle elektrische fietsen met batterij op het frame hieronder. Of lees alles wat je moet weten over de batterij van jouw e-bike.

Lees minder
Toont: Items
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Welke batterij past het beste bij jouw ritten op je e-bike?

Sparta biedt verschillende soorten batterij’s en verschillende soorten batterijcapaciteit. Maar om de juiste keuze te maken is het belangrijk om eerst te bepalen waarvoor je de e-bike gaat gebruiken. Trotseer je alle weersomstandigheden om jouw woon-werkrit op de fiets te doen? Dan is een batterij met 625Wh wellicht een goede match.

Lees meer het kiezen van de juiste batterij voor je elektrische fiets

Zo ver kom je op je elektrische fiets

Hoe ver je kunt rijden met je e-bike noemen we ook wel de actieradius. Omdat er veel factoren meespelen bij het bepalen van de actieradius, is het lastig om precies te zeggen hoeveel kilometer je met je elektrische fiets kunt rijden. Bij al onze e-bikes vind je in ieder geval een overzicht met een indicatie van de reikwijdte.

Lees meer over de actieradius van een e-bike

Jouw e-bike batterij veilig opladen

Alle batterij’s van Sparta worden getest volgens zeer strenge Europese veiligheidsnormen. Als je er verstandig mee om gaat, is de kans op brand zeer klein. Toch zijn er wat dingen die je zelf kunt doen om schade aan de batterij van je e-bike te voorkomen. Laad de batterij bijvoorbeeld niet op in een te koude of te warme omgeving.

Bekijk alle tips voor het veilig opladen van je batterij