Speed pedelecs (snelle e-bikes voor woon-werkverkeer)

Met een speed pedelec weet je zeker dat jij supersnel en efficiënt je woon-werkritten aflegt. Helm op, e-bike aanzetten en opstappen maar! Voel de wind langs je heen razen als jij de stad te slim af bent en verkeersopstoppingen voorbij vliegt. Je komt zeker weten vol energie en met een glimlach aan op je werk.

Lees minder
Toont: Items

Hoe werkt een speed pedelec?

De naam verklapt het al een beetje. Met een speed pedelec kan je een stuk harder rijden dan met een gewone e-bike. Een speed pedelec geeft je een ondersteuning tot wel 45 km/u! Dat komt voornamelijk door het soort motorsysteem van de e-bike.

Waar let je op bij het kopen van een speed pedelec?

Als je van plan bent om een speed pedelec aan te schaffen, dan is het slim om op een aantal zaken te letten. Zo is goed om van tevoren te bedenken hoe ver je erop wilt rijden. Veel mensen vervangen hun autoritten voor het gemak van een speed pedelec. Je hebt dan een flinke batterij nodig.

Wat kost een speed pedelec?

De prijzen van speed pedelecs van Sparta variëren tussen de € 3500 en € 6000. Dit heeft voornamelijk te maken met het verschil in kwaliteit. Bij de aanschaf van een speed pedelec komen soms nog extra kosten kijken, bijvoorbeeld voor accessoires en verzekeringen. Een flinke uitgave dus, dat begrijpen we.