Contact met Sparta

Vragen over onderhoud of garantie?

Heb je een vraag over het onderhoud van je fiets? Onze professionele dealers helpen je graag met al je vragen over onderhoud en garantie.

Vind een Sparta dealer bij jou in de buurt

Direct iets vragen aan Sparta?

Heb je een vraag over Sparta, of heb je een andere vraag of suggestie? Die stel je makkelijk en snel via onderstaand contactformulier of via Facebook.

Controleer de cookie instellingen

* Vul voor een snelle afhandeling van jouw vraag de velden framenummer en dealernaam in. Hieronder lees je hoe je snel het framenummer van je e-bike vindt.

Veelgestelde vragen

Lees vooral ook de veelgestelde vragen aan onze servicemedewerkers. Grote kans dat het antwoord op je vraag daar te vinden is! Hieronder vind je de top 10 veelgestelde vragen.

Het framenummer vind je op een sticker in de buurt van de trapas, naast de barcode of op de factuur van je fiets. Bij Sparta begint dit met SP of AC gevolgd door een 7-cijferige combinatie.

Sparta heeft geen actueel inzicht in de voorraden van dealers. We raden je aan om contact op te nemen met een Sparta dealer bij jou in de buurt. De collectie is bovendien te testen in het Sparta testcentrum, De Fietser, in Ede.

De meestebatterijen voor elektrische fietsen werken met Lithium ION-cellen. In deze fietsbatterijen zitten heel veel cellen die energie op kunnen slaan. Fietsbatterijen worden getest volgens strenge Europese normen om de veiligheid te garanderen. Desondanks is er een zeer kleine kans op ontbranding. Wees dus altijd voorzichtig en lees de gebruiksaanwijzingen. Lees op deze pagina alles over de batterijen en brandveiligheid.

Wil je zeker weten dat je de juiste framemaat koopt, laat je dan adviseren door een erkende Sparta dealer. Een richtlijn vind je op de uitlegpagina over framematen.

De eerste beoordeling wordt door de Sparta dealer gedaan. Bij vragen kan hij bij onze technici terecht. In geval van twijfel of discussie kan het betreffende onderdeel door de dealer opgestuurd worden naar de service- en garantieafdeling ter beoordeling. In geval van garantie/coulance wordt het onderdeel aan de dealer vergoed. Buiten de dealer om worden er geen vergoedingen gedaan.

Erkende Sparta dealers vind je op onze website. Betreft het een webwinkel, informeer dan eventueel bij de webwinkel of het een erkende Sparta dealer is.

  • Plan je reparatie (online) in bij je dealer – of ga bij hem langs.

  • De dealer bevestigt jouw onderhoudsaanvraag.

  • Mocht de reparatie niet binnen 24 uur uitvoerbaar zijn, dan krijg je passend vervangend vervoer

Er zijn verschillende batterijen. Hoe meer Wh een batterij heeft, hoe langer je ermee kan fietsen, dus hoe groter je actieradius. Lees meer over de verschillende soorten batterijen.