MIJN E-BIKE REGISTEREN

Gefeliciteerd met jouw nieuwe ride. Registreer je Sparta e-bike direct en bewaar je e-bike gegevens op één slimme plek.


Waarom jouw ebike registeren?

Als je jouw nieuwe e-bike registreert dan heeft dat een aantal voordelen:

 • Fabrieksgarantie geregeld*

Jouw fabrieksgarantie is optimaal geregeld door het registreren van jouw Sparta. Mocht er een probleem zijn met jouw e-bike, dan kunnen wij je sneller helpen.

*Onderhoud moet door een professionele Sparta dealer worden uitgevoerd voor aanspraak op fabrieksgarantie.

 • Op tijd het juiste onderhoud

Na de fietsregistratie ontvang je onderhoudsmeldingen over je e-bike. Regelmatig jouw e-bike laten onderhouden bij een Sparta dealer is belangrijk voor de veiligheid en de garantie.

 • Al jouw e-bike gegevens veilig op één plek

Al je fiets- en onderhoudsgegevens vind je handig op één plek, zie het als jouw ‘digitale onderhoudsboekje’.

Registreer nu jouw Sparta

Heb je jouw e-bike nog niet geregistreerd doet dat dan hier.

Als de button niet werkt, gebruik dan deze link: https://my.spartabikes.com/s/login/?expid=Sparta&language=nl_NL

Is jouw fiets vóór 14 november 2022 geregistreerd, bekijk dan jouw fietsgegevens via mijnfiets.nl. Wij gaan de bestaande registraties overzetten naar de nieuwe omgeving. Je wordt hierover geïnformeerd per mail, wanneer we jouw registratie overzetten.

Veelgestelde vragen over onderhoud

Hieronder vind je een selectie van onze veelgestelde vragen over onderhoud. Meer weten? Bekijk alle veelgestelde vragen.

Dat is helaas niet mogelijk, je Sparta dealer is het eerste aanspreekpunt m.b.t. reparaties en onderhoud. Bij garantievragen of defecten neemt de dealer eventueel contact op met Sparta.

Je kunt zelf een aantal zaken doen met betrekking tot onderhoud en veiligheid van je fiets.

Controleer voor je eigen veiligheid regelmatig de volgende punten:

 • Controleer of alle bouten en moeren - in het bijzonder snelspanners van wielen - goed vastzitten.

 • Controleer het stuur en stuurvoorbouw op beschadigingen.

 • Check of de remfunctie nog voldoende is, je moet binnen enkele meters stilstaan op een normale snelheid.

 • Controleer de bandenspanning . Je vindt informatie op de band met betrekking tot de maximale luchtdruk.

 • Check de profieldiepte van de banden, ziet je band er versleten uit, vraag dan je dealer om er naar te kijken.

 • Controleer de verlichting- en signaalvoorziening, doet alles het nog en ben je zichtbaar. Maak je verlichting regelmatig even schoon, bijvoorbeeld met een droge doek.

 • Bekijk de handvatten van het stuur. Zitten ze goed vast en zijn ze niet versleten?

 • Loop bij fietsen met achterdemping alle schroeven van de verende delen na en check of deze goed vastzitten. Controleer ook of er geen speling in de lagers optreedt.

Vind je het lastig om dit soort punten zelf te controleren en eventueel onderhoud zelf te doen? Sparta adviseert om regelmatig (minimaal 1 keer per jaar) voor een onderhoudsbeurt naar de Sparta dealer te gaan. Kijk ook in het instructieboekje van je fiets of op onze website voor adviezen en tips.

Onderhoudsbeurten zijn niet gekoppeld aan de fiets, maar vallen onder de service van de Sparta dealer. Een dealer kan geen, één of twee onderhoudsbeurten aanbieden bij de aankoop van een fiets. Lees meer over onderhoud.

Een ketting hoort regelmatig schoon te worden gemaakt. Hier zijn verschillende methodes voor. Bijvoorbeeld met lauw water en een borstel, of met een speciale kettingreiniger. Raadpleeg je dealer voor eventuele hulpmiddelen. Na het reinigen is het zeer belangrijk om de ketting te smeren. Een smeermiddel dat hiervoor veel gebruikt wordt, is Teflon, dit trekt goed in de ketting en trekt niet veel vuil aan.

Dit is niet duidelijk aan te geven. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het slijtageproces van een ketting. Sommige mensen rijden 1000 kilometer met een ketting en andere mensen rijden wel 7000 kilometer met een ketting. Dit hangt onder andere af van de rijeigenschappen, onderhoud van de ketting, omstandigheden waarin wordt gefietst (sneeuw, zand, zout, bergen etc.). De dealer kan beoordelen of een ketting versleten is.

In de meeste gevallen hoeven alleen de tandwielen achter mee vervangen te worden. De ketting slijt namelijk op de achtertandwielen in. Dit kan al plaatsvinden na zo’n 500 kilometer. Dit komt mede omdat de ketting maar over een paar tandjes loopt van het tandwiel. Bij de voortandwielen is een veel grotere diameter aan de orde, wat betekent dat de kracht van de ketting over meer tandjes wordt verdeeld. Daardoor is er minder sprake van slijtage aan de tandwielen voor.

De onderhoudsbeurt is een service van de dealer, als de dealer niet meer bestaat, vervalt helaas ook het onderhoudstegoed. Je kunt informeren bij een Sparta dealer in de buurt of deze je verder van dienst kan zijn.

De riem dient regelmatig gereinigd te worden van grof vuil, vooral de getande zijde van de riem. Reinigen kan met lauw water met eventueel wat afwasmiddel. Het smeren van de riem kan wel met dry silicon spray, maar is in principe niet nodig.

 • Na iedere rit waar zout op de wegen ligt, kan je de fiets volledig afspoelen met koud water (warm water bevordert de corrosiewerking).

 • Houd de fiets schoon en behandel roestgevoelige onderdelen met zuurvrije vaseline of siliconenspray.

 • Behandel lakschade direct met een lakstift.

De elektrische fiets moet alleen gekalibreerd worden als het een fiets met ION technologie betreft met achterwielmotor. Kalibreren is noodzakelijk als het wiel uit de elektrische fiets is geweest, bijvoorbeeld om een band te vervangen. Ook bij storingen en verminderde ondersteuning kan het helpen om de fiets te kalibreren. Dit zal meestal bij de dealer gebeuren, maar je kunt het ook zelf. Bekijk het instructieboekje voor de procedure, hierin wordt geadviseerd de fiets eens per maand zelf te kalibreren.

Laad het batterijpakket- indien mogelijk- bij kamertemperatuur op, de accu laadt dan sneller op en ook is de starttemperatuur dan hoger, met een grotere actieradius als gevolg. Bij kou zal het display trager reageren. Houd voor het bewaren van de accu de temperatuurgrenzen en veiligheidseisen aan zoals in het instructieboekje worden weergeven.

Wij raden je aan hiervoor het instructieboekje van het systeem van je je fiets te raadplegen.