Sparta e-bike leasen

Wil je graag een Sparta e-bike leasen voor een vast en betaalbaar bedrag per maand? Wij vertellen je alles over de mogelijkheden.

E-bike leasen

Naar je werk, de stad of de natuur in? Het liefst doe je dat ontspannen op de e-bike van je dromen. Want jij weet hoe goed fietsen is voor je gezondheid en je omgeving. Maar wat je minder ontspanning geeft, is het onderhoud van je e-bike, of vervelender nog, diefstal. Goed nieuws! Met private lease van Sparta, fiets je in no-time rond op jouw ideale e-bike mét een zeer uitgebreid servicepakket voor een overzichtelijk bedrag per maand.

Bekijk direct alle lease e-bikes

Sparta lease still voordelen

Voordelen van Sparta lease:

Geen aanschafkosten

  • Super efficiënt en onbezorgd fietsen op de allernieuwste elektrische Sparta e-bike zónder hoge aanschafkosten.

Overzichtelijk maandbedrag

  • Een overzichtelijk maandelijks leasebedrag zonder verrassingen.

Uitgebreid servicepakket

  • Bij de leasefiets krijg je ook een zeer uitgebreid servicepakket.

Pechhulp in de hele EU

  • Mocht het nodig zijn, dan krijg je ook pechhulp in de hele EU.

Fiscale voordelen

Zo werkt het leasen van een e-bike

Weten hoe leasen bij Sparta werkt? Bekijk de video!

Youtube player

Veelgestelde vragen over een e-bike leasen

Hieronder vind je een selectie van veelgestelde vragen over het leasen van een e-bike. Wil je meer antwoorden op jouw vragen? Bekijk alle veelgestelde vragen over leasen.

Een leasecontract sluit je altijd via de Sparta-dealer af. Hij kan je het beste adviseren over welke fiets bij jou past en stelt hem precies af op wat je nodig hebt. Zoek een Sparta-dealer bij jou in de buurt.


Bij het zakelijk leasen van een fiets betaalt je werkgever het maandelijkse leasebedrag en betaal je als werknemer alleen de bijtelling van 7%. De werkgever is contracthouder. Goed om te weten is wel dat een werknemer met een leasefiets voor de kilometers op de fiets geen belastingvrije reiskostenvergoeding ontvangt. In België geldt er geen bijtelling/ Voordeel Alle Aard (VAA) voor salaris/bedrijfsfietsen.


  • Plan je reparatie (online) in bij je dealer – of ga bij hem langs.

  • De dealer bevestigt jouw onderhoudsaanvraag.

  • Mocht de reparatie niet binnen 24 uur uitvoerbaar zijn, dan krijg je passend vervangend vervoer

In de maandtermijn is een cascoverzekering (all risk verzekering) inbegrepen met een mogelijk eigen risico van € 50,- per incident. Of er eigen risico van toepassing is, hangt van het schadegeval af en wordt door de leasemaatschappij bepaald. Ook 24-uurs pechservice in de hele Europese Unie is opgenomen in het maandbedrag. Mogelijke schade als gevolg van slecht huisvaderschap is uiteraard wel voor jouw rekening.

Bij een 3-jarig leasecontract zijn alle onderhoudskosten en reparaties inbegrepen. De servicebeurt na 3 maanden en onderhoudsbeurten na 12 en 24 maanden ben je verplicht te laten uitvoeren. Hiervoor betaal je niets extra’s. Je wordt voor de beurten opgeroepen via het mailadres dat je hebt opgegeven. De onderhoudsbeurten worden door je leasedealer uitgevoerd. Uiteraard vallen ook ongeplande reparaties, ook als deze in het buitenland uitgevoerd moeten worden, binnen je leasebedrag.

Bekijk de leasebrochure

In de Sparta lease brochure kun je rustig nalezen hoe het leasen van een e-bike precies werkt.

Download de leasebrochure

Sparta lease consumentenbrochure 2021

Meer weten over e-bike leasen?

Met Sparta lease weet je zeker dat je zorgeloos en efficiënt van a naar b rijdt. Lees alles over een e-bike van Sparta leasen en bekijk de vier simpele stappen die je kan nemen om een leasecontract af te sluiten.

Lees meer over e-bike leasen
Bezoek een Sparta leasedealer bij jou in de buurt