Hoe werkt e-bike lease van Sparta?

Je hebt interesse in leasen. Maar je wilt natuurlijk wel graag wel weten hoe het precies werkt en waar je rekening mee kan houden. Je leest hier alles wat je moet weten bij het leasen van een e-bike.

E-bike leasen in 4 stappen

Een leaseaanvraag doe je in 4 simpele stappen. Lees ze snel hieronder! Of bekijk direct alle lease e-bikes.

1. Een fiets kiezen

Kies je favoriete e-bike die je wilt leasen. Je lokale Sparta leasedealer kan je hierbij goed helpen en je vragen beantwoorden.

2. Doe een aanvraag

Heb je jouw ideale e-bike gevonden? Dan vul je samen de leaseaanvraag in. Als je zzp’er bent, zorg er dan voor dat je je KvK-nummer bij de hand hebt.

3. Ondertekenen

Binnen 2 werkdagen na de aanvraag ontvang je per mail het contract en betalingsmachtiging. Onderteken beide en stuur het eenvoudig digitaal terug.

4. E-bike ophalen

Alles akkoord? De dealer bestelt je e-bike en laat weten wanneer je hem kan halen. Zodra je je fiets hebt ontvangen gaat ook je 3-jarige contract in.

Sparta e-bike lease dealer

Veelgestelde vragen over e-bike lease

Hieronder vind je een selectie van veelgestelde vragen over het leasen van een e-bike. Wil je meer antwoorden op jouw vragen? Bekijk alle veelgestelde vragen over leasen.

Private lease is er voor privépersonen die graag zorgeloos een fiets in hun bezit willen hebben zonder de lasten van een hoge aanschafwaarde en onderhoudskosten. Maar ook als eenmanszaak en via je werkgever kan je een leaseovereenkomst afsluiten. Dit kan zelfs fiscale voordelen hebben.


Wanneer je een fiets op afbetaling koopt, betaal je het bedrag in de afgesproken termijnen, inclusief rente. Je wordt direct eigenaar van de fiets en bent daarom ook zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, de verzekering en mogelijke pechservice.


Bij het zakelijk leasen van een fiets betaalt je werkgever het maandelijkse leasebedrag en betaal je als werknemer alleen de bijtelling van 7%. De werkgever is contracthouder. Goed om te weten is wel dat een werknemer met een leasefiets voor de kilometers op de fiets geen belastingvrije reiskostenvergoeding ontvangt. In België geldt er geen bijtelling/ Voordeel Alle Aard (VAA) voor salaris/bedrijfsfietsen.


Bij een 3-jarig leasecontract zijn alle onderhoudskosten en reparaties inbegrepen. De servicebeurt na 3 maanden en onderhoudsbeurten na 12 en 24 maanden ben je verplicht te laten uitvoeren. Hiervoor betaal je niets extra’s. Je wordt voor de beurten opgeroepen via het mailadres dat je hebt opgegeven. De onderhoudsbeurten worden door je leasedealer uitgevoerd. Uiteraard vallen ook ongeplande reparaties, ook als deze in het buitenland uitgevoerd moeten worden, binnen je leasebedrag.

In de maandtermijn is een cascoverzekering (all risk verzekering) inbegrepen met een mogelijk eigen risico van € 50,- per incident. Of er eigen risico van toepassing is, hangt van het schadegeval af en wordt door de leasemaatschappij bepaald. Ook 24-uurs pechservice in de hele Europese Unie is opgenomen in het maandbedrag. Mogelijke schade als gevolg van slecht huisvaderschap is uiteraard wel voor jouw rekening.

Bekijk de leasebrochure

In de Sparta leasebrochure vind je alle facts en figures over leasen. Download 'm direct en lees alles wanneer het jou uitkomt.

Download de leasebrochure

Sparta lease consumentenbrochure 2021

Private of zakelijke lease?

Private lease is er voor privépersonen die graag zorgeloos willen rijden zonder een hoge aanschafwaarde en onderhoudskosten. Maar ook als zzp’er en via je werkgever kan je een leaseovereenkomst afsluiten. Dat noemen we zakelijke lease.

Lees meer over private lease
Lees meer over zakelijke lease