E-bikes met hydraulische velgrem

Als je je door de urban jungle begeeft zijn goede remmen wel zo handig. Hydraulische velgremmen zijn op veel elektrische fietsen van Sparta te vinden. Het grote voordeel van dit type remmen is dat je bijzonder precies kunt remmen. Je komt altijd snel en veilig tot stilstand zonder de remmen hard in te hoeven knijpen.

Benieuwd naar de precieze remprestaties van een e-bike met hydraulische velgrem? Hieronder vind je alle elektrische fietsen met hydraulische velgrem. Of lees meer over de verschillende soorten remmen op je e-bike.

Lees meer
Toont: Items

E-bike met schijfrem

Ben je op zoek naar een écht betrouwbare rem in alle weersomstandigheden? Dan is een schijfrem iets voor jou. Een schijfrem, ook wel discbrake genoemd, werkt zelfs prima als je een flinke regenbui op je kop krijgt. En andere fijne eigenschap is dat een schijfrem erg onderhoudsvriendelijk is.

Bekijk alle elektrische fietsen met schijfremmen

Velgremmen op een elektrische fiets

Bij velgremmen drukt het remblok tegen de velg van je elektrische fiets aan. Door de remhendel in te knijpen, kom je dus direct tot stilstand. Dit type remmen is een stuk goedkoper dan hydraulische velgremmen of schijfremmen. De remblokken van een velgrem zijn daarnaast eenvoudig te vervangen.

Bekijk alle e-bikes met velgremmen

Trapondersteuning van je e-bike

De mate van ondersteuning van de motor van jouw elektrische fiets, wordt bepaald door de trapkrachtsensor of rotatiesensor. Deze sensor reageert op de kracht die je zet bij het fietsen of het aantal omwentelingen die je trappers maken. Afhankelijk van het door jou gekozen rijprogramma, geeft de motor je zo precies de juiste ondersteuning.

Lees meer over trapondersteuning van je elektrische fiets