E-bikes met naafversnelling

Een naafversnelling op een e-bike is populair. Met deze versnellingen kun je eenvoudig schakelen, zelfs als je stilstaat. Schakelen doe je met de draaiknop die je aan het handvat van je stuur vindt. Ook het onderhoud is super easy. Want dankzij de dichte kettingkast komt er bijna geen vuil in de ketting, waardoor je een lekkere onderhoudsvriendelijke e-bike hebt!

Ben je er van overtuigd dat een elektrische fiets met naafversnelling jouw nieuwe ride wordt? Hieronder vind je alle e-bikes met naafversnelling. Of lees meer informatie over de versnellingen van jouw elektrische fiets.

Lees minder
Toont: Items

  Een e-bike met derailleurversnelling

  Als je jouw elektrische fiets vooral wilt gebruiken voor recreatieve ritjes, dan is een derailleurversnelling perfect. Je kunt namelijk snel schakelen om die ene heuvel te overwinnen zonder heel zwaar te moeten trappen. Bij een derailleurversnelling loopt de ketting over een aantal tandwielen.

  Bekijk alle elektrische fietsen met derailleurversnelling

  Een e-bike met traploze versnelling

  Een traploze versnelling is net even anders dan dat je gewend bent. Deze versnelling heeft geen tandwielen, maar kogels die tussen twee schijven zijn gestopt. Schakelen gaat daarmee super easy! Dit type versnellingen is dan ook geschikt voor iedere rit

  Bekijk alle elektrische fietsen met traploze versnelling

  De trapondersteuning van een elektrische fiets

  Als je fietst op een e-bike, wordt de mate van ondersteuning bepaald door een sensor. Deze sensor laat de motor weten hoeveel ondersteuning hij moet geven voor de perfecte rit. Een e-bike kent twee soorten trapondersteuning. Een trapkrachtsensor en een rotatiesensor. De keuze is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

  Lees meer de trapondersteuning van een e-bike

  Zo ver kom je op een elektrische fiets

  De afstand die je kan fietsen met jouw e-bike noem je de actieradius. De actieradius is afhankelijk van veel factoren. Zoals jouw gewicht, de wind en zelfs de kwaliteit van het wegdek. Waar je in ieder geval over na kunt denken, is de batterij van je e-bike. Als je kiest voor een hoger aantal Wh (Watt uur), kun je namelijk langere ritten fietsen.

  Meer lezen over de actieradius van een e-bike