De speedbike; de populaire vervanger van de auto

Misschien kom je ze onderweg wel eens tegen; fietsers die je met hoge snelheden voorbij stuiven. Vooral als je op de fiets of brommer naar je werk gaat is die kans steeds groter. De zogeheten speedbikes (ook wel high speed e-bikes of speed pedelecs genoemd) worden steeds populairder voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Steeds meer mensen laten de auto staan en kiezen voor een filevrije fietstocht van en naar hun werk.

Waarom is zo’n speedbike dan een populaire vervanger voor de auto? Het antwoord begint met de twee meest belangrijke redenen voor de meeste mensen; tijd én geld. Niemand houdt er van om minuten lang stil te staan op de snelweg of om vast te zitten achter een trage tractor. De oplossing waardoor je deze ergernissen niet meer hebt is simpel, ga op de fiets! Veel mensen zullen nu denken; leuk idee, maar daar is de afstand naar mijn werkplek veel te groot voor. Hier biedt de speedbike een uitkomst.

Met een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur is de speedbike een uitstekende vervanger voor de auto als het gaat om het dagelijkse woon-werkverkeer. Zonder onvoorziene files en trage tractoren weet je altijd hoe laat je aan zal komen op de plaats van bestemming. En, behalve dat de speedbike de ergernissen van trager rijden dan mogelijk wegneemt, is het ook nog eens gezonder om te fietsen! Zo geeft mevrouw Houwen in een artikel in De Gelderlander van woensdag 31 augustus 2016 aan van deze voordelen te profiteren dankzij haar speedbike. Des te meer reden om de auto te laten staan en lekker op de fiets naar je werk te gaan.

Door dagelijks met de speedbike naar je werk te gaan in plaats van met de auto bespaar je ook nog eens geld! Je bespaart natuurlijk vooral op de brandstofkosten per rit, aangezien je voor een elektrische fiets geen dure benzine nodig hebt. Deze brandstofkosten zijn niet de enige kosten die flink lager liggen. Er is in Nederland namelijk een mogelijkheid om via je werkgever een zogeheten Werkkostenregeling (WKR) in werking te zetten.

Hiermee kun je kort samengevat een renteloze lening afsluiten bij je werkgever, die je weer afbetaalt met je kilometervergoeding! Zo heb je in een aantal jaar je nieuwe e-bike weer afbetaald. Meer informatie hierover en een rekenvoorbeeld kun je uiteraard op Spartabikes.com vinden. Tot slot is op de fiets naar je werk niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook nog eens goed voor het milieu!

Ben jij het filerijden ook zat en zou je best op de fiets naar je werk willen? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment op Spartabikes.com!