Sparta F8e: ook in 2020 winnaar Nationale E-biketest

De veelzijdige Sparta F8e is opnieuw de winnaar van de Nationale E-biketest van De Telegraaf. Vorig jaar kwam de F8e eveneens als winnaar naar voren in de jaarlijkse fietstest. De consument beloont deze allround e-bike met een 7,5 in de categorie meest betaalbare elektrische fiets met voorwielmotor en naafversnelling. De F8e is comfortabel met een prettige stille ondersteuning, ruime instap en goede onderdelen.

Circa honderd consumenten testten in 4 dagen bijna 50 e-bikes in verschillende categorieën. De rapportcijfers zijn gemiddelden van de gebruikerservaringen van de fietsende panelleden en het technische oordeel van de Fietsersbond. Ook werd gekeken naar de afwerking en de werking van onderdelen zoals de motor, remmen en versnellingen.

Sparta F8e nationale e-biketest 2020

Sparta F8e: de veelzijdige alleskunner

De F8E is een echte alleskunner. Geschikt voor dagelijkse ritten, maar ook voor langere toertochten. De stille E-motion voorwielmotor biedt een prettig rijgedrag tegen een relatief lage prijs. Een terechte winnaar! Wil je deze winnaar zelf bewonderen en testen? Dan kun je altijd terecht bij een Sparta dealer bij jou in de buurt.

Naast de winnende F8E, ontvangt Sparta ook prachtige cijfers in de tweede categorie (e-bikes met middenmotor en naafversnelling). Een 8,1 voor de Sparta M8b Exclusive en een 8,0 voor de d-Rule M8Tb. Goede allround toerfietsen met ruime instap en krachtige ondersteuning.

Over de Nationale E-biketest van De Telegraaf

Met circa honderd testfietsers, ruim vijfduizend testkilometers en het vakkundige oordeel van de Fietsersbond is de Nationale E-biketest van De Telegraaf de test der testen. Vier dagen lang testten ervaren fietsers – veelal leden van de Fietsersbond – de elektrische fietsen op een selectief parcours van tien kilometer in het Gelderse Oosterbeek en omgeving. Daarin zaten wisselende elementen. Bij verkeerslichten werd het optrekken uit stilstand goed getest, op de helling onderscheidden de sterkste motoren zich, en de afdaling was goed voor een test van de framestabiliteit. Daarnaast werd op een klinkerweg het comfortniveau beoordeeld. Gemiddeld is er op elke testfiets 130 kilometer gereden, ook onder zware omstandigheden met wind en regen.